Witlooffantasie met steak en koude patatjes (Low FODMAP)
Ingrediënten ( 1 persoon)
Witlooffantasie:
1 stronk witloof
5g pijnboompitten
1/2 el light mayonaise
1 el soya yoghurt natuur
1 el gehakte bieslook
koude patatjes:
150g aardappelen
1/2 el light mayonaise
1 el gehakte bieslook
1 lente-ui
P&Z
120g rundssteak
1 el olijfolie OF margarine
Bereiding:
1. Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen.
2. Snijd de witloof fijn en meng met 1/2 el light mayonaise, 1 el soyayoghurt, 1 el gehakte bieslook en p&z.
3. Rooster ondertussen kort de pijnboompitten.
4. Meng de afgekoelde aardappelen met de overige 1/2 el light mayonaise, 1 el soyayogurt, 1 el gehakte bieslook. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg toe aan de aardappelsalade. Werk af met P&Z.
5. Bak de steak naar wens in 1 l olijfolie of margarine.
6. Serveer de steak met witloofsalade en patatjes.
Smakelijk
Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of Gewichtscontrole?