Lasagne met broccoli en zalm
Ingrediënten
(1persoon)
1/2 broccoli
1/4 ui of 1 sjalot
1 zalmfilet van circa 120g
100 ml lichtroom (4-6% vet)
10g amandelschijfjes
1 teentje look
3 lasagnevellen
Bereiding
1. Snijd broccoli in roosjes en kook goed gaar. Pureer de broccoli en voeg geperste look toe, P&Z en nootmuskaat toe. Kook ondertussen de lasagnevellen gaar.
2. Snijd de ui fijn en bak even aan in pan. Voeg hierna de room toe en laat even indikken.
3. Snijd de zalmfilet in reepjes.
4. Bekleed een ovenschotel met bakpapier en maak de lasagnalaagjes. Begin met een laagje deeg, laagje broccolipuree, laagjes zalmreepjes. Hierna herhaal je de volgorde. Je eindigt met een lasagnevel. Giet hierover het ui-room mengsel en bestrooi met amandelschijfjes.
5. Plaats de lasagna nog een 30′ in de oven op 180°
Basisrecpetje van Libelle lekker — gestest, goedgekeurd en aangepast
Serveertip: meng een kleine hoeveelheid light kruidenkaas onder de gestampte broccoli.