Spaghetti a la carbonara met savooikool ⋆ Gezond met Lotte
23897
post-template-default,single,single-post,postid-23897,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Spaghetti carbonara met savooikool

Spaghetti a la carbonara met savooikool

Ingrediënten (1 persoon) 

100 g bacon sneetjes

1 ei

¼ savooikool

1 el geraspte Parmezaan

40 g volkoren spaghetti (ongekookt)

½  el olijfolie

1 takje rozemarijn

1 klein teentje look

P&Z

 

Bereiding:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers het teentje look en verhit de ½ el olijfolie. Voeg rozemarijn en geperste look toe en laat 2′ stoven. Scheur hierna de sneetjes bacon in grove stukken en voeg toe. Laat kort bakken en zet aan de kant. Giet de pasta af wanneer deze klaar is en laat afkoelen.
  2. Hak ondertussen de savooikool in stukken van circa 1 cm. Verhit de andere ½ el olijfolie in dezelfde pan en bak de savooikoolstukjes met hetzelfde takje rozemarijn, P&Z.
  3. Breek het ei en klop het los, voeg peper toe. Meng het ei voorzichtig onder de afgekoelde pasta. Voeg hierna ook het bacon- savooikool mengsel onder de pasta.
  4. Serveer de pasta en werk af met de Parmezaan.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies