Pasta met spinazie en homemade kippengehakt ⋆ Gezond met Lotte
23521
post-template-default,single,single-post,postid-23521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pasta met spinazie en home made kippengehakt

Pasta met spinazie en homemade kippengehakt

Dit recept voor pasta met spinazie en homemade kippengehakt is 1 van mijn eenvoudigste gerechten maar toch 1 van mijn favorieten.

Wist je dat er aan kippengehakt dat je kant- en klaar koopt vaak vanalles wordt toegevoegd zoals onderandere vet? Daarom kan je beter je kipfilet zelf malen of kiezen voor amercain natuur waaraan normaal niets is toegevoegd.

Ingrediënten ( 1 persoon)

120g kipfilet OF 120g americian natuur

300g verse spinazie

40g volkoren pasta ongekookt

1 kleine ui

1 teentje look

snuifje kaneel

1/4 kl paprikapoeder

1/2 kl komijn

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Maal de kipfilet tot gehakt in een vleesmolen. Breng een pot met water aan de kook en blancheer* de spinazie hierin en zet deze aan de kant.
  2. Hak het uitje fijn en pers het teentje look. Verhit de olijfolie in een pan en laat de ui en look hierin bruinen. Voeg na enkele minuten het kaneel, de komijn en het paprikapoeder toe. Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta gaar.
  3. Voeg het kippengehakt toe aan het ui- kruidenmengsel en bak bruin. Meng hierna de spinazie eronder. Werk af met P&Z.
  4. Serveer de pasta met het kippengehakt en de spinazie.

Smakelijk

*blancheren: Breng het water aan de kook en voeg de blaadjes spinazie toe gedurende enkele minuten. Spoel dan onder koud water.

Interesse in voedingsadvies?