Diëtiste Antwerpen >> Gezond met Lotte - Lotte Lemoine is diëtiste in Antwerpen, riziv erkend met ervaring in universitair ziekenhuis
161
page-template-default,page,page-id-161,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Diëtiste Antwerpen
Over mezelf

Als diëtiste in Antwerpen heb ik een passie voor eten, gezondheid en sport. Ik probeer dan ook om iedere dag gezond, lekker en gevarieerd te eten. Vaak merk ik dat het voor mijn patiënten maar ook voor mijn familie en vrienden moeilijk is om een gezonde levenswijze na te streven. Ze vragen dan ook regelmatig om receptjes door te geven want gezond EN lekker? Dat kan toch niet…

 

 

Daarom via deze weg ook regelmatig eens een receptje om wat inspiratie op te doen. Wat is mijn bedoeling? Receptjes aanbieden die effectief voldoen aan gezonde voeding, leuke tips en trics, informatie rond workshops. De receptjes zullen vaak traditionele gerechten zijn die werden omgezet in een gezonde(re) versie. Mijn doel is niet om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Maar wel om een steentje bij te dragen aan het toepassen van gezonde voeding in het dagelijks leven en hiervoor de nodige tools aan te reiken.

voorbeeld recept

 

 

Ik sta altijd open voor gerechten waarvan u graag een gezonde versie wilt maken. Het is altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar een gezonde(re) oplossing. Mail mij uw suggesties en ik probeer er een gezondere versie van te maken.

 

 

Alvast veel succes en laat het smaken!

Naast Gezond met Lotte werk ik in het Universitair ziekenhuis Antwerpen met een specialisatie in oncologische en hematologische problematiek. Daarnaast heb ik ervaring in het begeleiden van patiënten met obesitas en diabetes. In 2014 behaalde ik het postgraduaat ‘voeding bij sport’.

 

Voeding speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Iedere dag worden we geconfronteerd met bergen aan informatie waarbij we niet meer kunnen onderscheiden wat we wel en niet moeten geloven.

 

Maar wat is nu eigenlijk een goede voedingskeuze voor u en hoe zet u theorie om in praktijk?

 

Voor iedere persoon krijgt de term gezondheid een andere invulling. Voor sommigen gaat het om vermageren terwijl anderen net bij willen komen. Ook vrij zijn van fysieke klachten of een prestatiegerichte (sport)aanbeveling kunnen hieronder vallen. Op basis van uw noden probeer ik tot een advies te komen dat haalbaar is in de thuissituatie en waar u zich goed bij voelt.

 

voedingsadvies   workshops  contact