Mac and cheese met bloemkool ⋆ Gezond met Lotte
23901
post-template-default,single,single-post,postid-23901,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Mac and Cheese met bloemkool

Mac and cheese met bloemkool

Ingrediënten (1 persoon)

80 g grilham

25 g cheddar

½ kleine bloemkool

100 ml melk

40 g volkorenpasta (ongekookt)

1 el broodkruim*

1/2 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 230°C of zet op de grilfunctie.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook gaar in 10’. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Mix ¾ van de bloemkoolportie met 100ml halfvolle melk en de cheddar. Werk af met peper en zout en meng met de pasta. Snijd de hesp in kleine stukjes en meng onder de pasta. Voeg tot slot de overige bloemkoolroosjes in hun geheel toe.
  4. Plaats het geheel in een ovenschaal en werk af met broodkruim. Besprenkel met enkele druppeltjes olijfolie. Plaats gedurende 10’ in de oven of tot de bovenkant bruin kleurt.

Smakelijk

 

*Broodkruim maak je door een snede brood in de blender te mixen.

Interesse in voedingsadvies?