Gezond shiftwerk: tips en recepten ⋆ Gezond met Lotte
24119
page-template-default,page,page-id-24119,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gezond shiftwerk

Maak kennis met het boek ‘Gezond shiftwerk: tips en recepten voor een gezonde levensstijl’.

 

Het boek bestaat uit drie delen:

 

– Gezonde voeding en shiftwerk
– Gezonde voeding @work
– Recepten

 

In het eerste deel ga ik dieper in op de gezondheidsrisico’s van shiftwerk gevolgd door enkele frequente voedingsgewoonten bij shiftwerkers en de gevolgen hiervan. Hierna vind je een stukje rond planning, gevolgd door specifiek voedingsadviezen rond vezels, drank, koolhydraten, vetten, eiwitten en alcohol. Hier geef ik telkens een klein stukje theorie, zeer laagdrempelig, met daaraan enkele concrete tips gekoppeld.
Tot slot geef ik ook informatie rond het interpreteren van voedingsetiketten in verband met bovenstaande onderwerpen.

 

In het hoofdstuk ‘Gezonde voeding @work’ heb ik concrete tips uitgewerkt om goede keuzes te maken in je personeelsrestaurant of bij de snackbar om de hoek.

 

Het laatste deel bestaat uit recepten die binnen een gezond voedingspatroon passen. Het gaat van enkele klassiekers aangepast naar een gezonde versie tot wat specialere, doch eenvoudige recepten uit de Aziatische keuken.

 

Pre- covid19 organiseerde ik reeds workshops voor schiftmedewerkers bij mij in de praktijk. In deze workshops werd er enerzijds gefocust op gezonde voeding en anderzijds ook op het stukje planning. Helaas konden deze al enige tijd niet meer doorgaan door covid19.
Ik verdiepte me hier enkele jaren geleden in omdat ik naast mijn praktijk ook in het Universitair ziekenhuis van Antwerpen werkte en merkte dat het voor mijn collega verpleegkundigen vaak erg moeilijk was om een gezond gewicht te behouden en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Zij zetten mij aan het denken en mede dankzij hen gaf ik de eerste editie van de workshop ‘ Gezond shiftwerk’ in mijn praktijk.

 

PRIJS: 25 euro

Bestellen

 

Persoonlijk voedingsadvies?

Gezond shiftwerk