gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst (Low FODMAP) ⋆ Gezond met Lotte
23439
post-template-default,single,single-post,postid-23439,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst

gevulde paprika met pittige americain natuur en rijst (Low FODMAP)

In dit Low Fodmap recept is het belangrijk dat je kiest voor een rode paprika en niet voor de groene of gele, deze bevatten namelijk meer fodmaps.

Ingrediënten (1 persoon)

1 grote rode paprika

1 lente- ui ( ENKEL groene gedeelte)

 1/2 blikje van 400 ml tomatenblokjes

40g- 60g volkoren rijst (ongekookt)

120g americain natuur

1 el lactose arme yoghurt

1/4 chili peper

Zeste van 1/4 limoen

1 el gehakte koriander

1 kl komijn

1 el olijfolie ( look infused)

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de lente- ui in blokjes en de chilipeper in flinterdunne stukjes. Verhit  1/2 el olijfolie in een pan en voeg de lente- ui toe aan de pan samen met het komijnpoeder, de chilipeper en 3/4 van de gehakte koriander. Werk af met zout. Laat het geheel even stoven. Maak de pan leeg en zet de kruidenmengeling aan de kant.
  2. Was de pan niet af en verhit hierin opnieuw 1/2 el olijfolie. Voeg de americain natuur toe en plet met een vork uit elkaar. Laat het vlees verder bakken tot het bruin kleurt.
  3. Voeg de kruidenmengeling bij het vlees en voeg de tomatenblokjes, 1/2 van de limoenzeste en rijst toe. Laat het mengsel sudderen met een deksel gedurende circa 10′. Check regelmatig of er nog genoeg vocht is om de rijst goed te laten koken. Voeg eventueel nog een beetje vocht toe.
  4. Snijd ondertussen de paprika in 2. Kruid de paprika’s vanbinnen met een beetje zout en peper en de overige limoenzeste. Vul de helften met het gekruide vlees met rijst.
  5. Plaats de gevulde paprika in de oven op bakpapier gedurende circa 15′.
  6. Serveer de paprika met lactose arme yoghurt en werk af met de gehakte koriander.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?